DVA ZABORAVLJENA BIHAĆKA VAKUFA - Mahmutović, Suad (Novi Muallim, 2022)
UDK 061.27:[28-747:347.2(497.6 Bihać)"17/18" 930.85(497.6 Bihać)"17/18" U radu su predstavljena dva davno zaboravljena vakufa u užem dijelu grada Bihaća. Riječ je o vakufu Mehmed-paše Bišćevića, ustanovljenom u prvoj polovini 19. stoljeća, te džamiji Hadžića Mujage sa dućanima i vakufskim kućama, uvakufljenim oko 1858. godine. Medresa Mehmed-paše Bišćevića je prestala sa radom potkraj devetnaestog, a džamija porušena tridesetih godina dvadesetog stoljeća. Džamija Hadžića Mujage je u Drugom svjetskom ratu pretrpjela manja oštećenja. Nakon rata je do temelja porušena. Danas ovi vakufi više ne postoje. Postoji samo uspomena na ove iznimno značajne vakufe i njihove vakife.