ALIJA-EF. KAPIDŽIĆ (1887–1971) - ŽIVOT I DJELO JEDNOG BANJALUČKOG IMAMA - Blitović, Admir (Novi Muallim, 2022)
UDK 929 Kapidžić A. Rad tematizira školovanje, kretanje u imamskoj službi, društveni i humanitarni rad Alija-ef. Kapidžića. Na osnovu arhivskih dokumenata i intervjua sa Sabihom Kapidžić, Alijinom kćerkom, autor predstavlja radni angažman Alija-ef, njegov doprinos u afirmiranju obrazovanja Bošnjaka, kao i učešće u potpisivanju banjalučke rezolucije.