ULOGA I ZNAČAJ UDRUŽENJA ILMIJJE U BOSNI I HERCEGOVINI U PERIODU OD 1950. DO 1971. GODINE - Sultanović, Adis (Novi Muallim, 2022)
UDK: 061.22 930.253(497.6=163.43)"1950/1971" 28-7 U radu se analizira formiranje i aktivnosti Udruženja službenika Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini u periodu od 1950. do 1971. godine. Također, prikazana je struktura i organizacija Udruženja službenika Islamske zajednice, materijalno obezbjeđivanje članova Udruženja, pružanje pomoći članovima u vršenju vjerskih dužnosti, te uticaj Udruženja na unapređenje vjerskomoralnog života.