PROMOVISANJE ZDRAVE ISHRANE NA ČASU ODJELJENSKE ZAJEDNICE - Muratović, Maksuda (Novi Muallim, 2022)
UDK: 613.2-053.5/.6 Edukacija adolescenata o zdravoj ishrani važna je za stvaranje pravilnih prehrambenih navika koje će se prenijeti u odraslu dob. Cilj ovog rada je bio istražiti koliko se učenici zdravo i redovno hrane ako znamo da je to jedan od osnovnih uslova za pravilan rast i razvoj djeteta i uspjeh u školi. Anketirano je 105 učenika od I do III razreda JU „Gimnazija Živinice“ u Živinicama. Istraživanje je pokazalo da se veći broj učenika ne hrani kvalitetno i ne koristi raznovrsnu prehranu.