FENOMENI BOLI I PATNJE U IZVORIMA ISLAMA - Babajić, Damir (Novi Muallim, 2022)
UDK: 159.9:616.8-009.7 159.9:28.184.3 Fenomeni boli i patnje prate čovjeka od rođenja do smrti jer se čovjek u boli rađa i umire. Zato je bol, kao i patnja, u nekom smislu višeznačan fenomen, neizbježan pratilac svake ljudske biografije, izazovna tema, zapravo tajna. Autor u prvom dijelu rada donosi sociološke, antropološke, filozofske i teološke definicije boli i patnje. Nakon toga ukazuje na odnos izvora islama prema boli i patnji, pri čemu prvo pojašnjava fenomene zdravlja i bolesti u njihovoj ukupnosti, a potom bol i patnju kojima su ljudska stvorenja kontinuirano izložena.