ORGANIZIRANJE I IZAZOVI MEKTEPSKE POUKE NA NIVOU JEDNOG MEDŽLISA - Hodžić, Nevres (Novi Muallim, 2023)
UDK: 28-472(497.6 Maglaj) Mektepska pouka je organizirana aktivnost sa jasno definisanim ciljevima. Ostvarivanje zadatih ciljeva u direktnoj je vezi sa načinom organiziranja, izvođenja i vrednovanja mektepske pouke. Stoga, prije početka mektepske godine, kao i tokom njenog trajanja, potrebno je obaviti niz aktivnosti kako bi se, na prvom mjestu, obezbijedili uvjeti za nesmetano izvođenje mektepske pouke, ali i podigao kvalitet iste. Svaki pozitivan rezulatat ili napredak, koji se prepoznaje i nagrađuje, snažan je motiv za još veće zalaganje. Rad koji slijedi tretira organiziranje i izazove mektepske pouke na području Medžlisa Islamske zajednice Maglaj.