POZITIVNA ISKUSTVA U ORGANIZACIJI MEKTEPSKE POUKE U DŽEMATU - Mujić Kevrić, Šejla (Novi Muallim, 2023)
UDK: 28:37.011.3-051(497.6 Maglaj) U ovom tekstu predstavljena su pozitivna iskustva rada u gradskom džematu u Medžlisu IZ Livno i načini na koji je organizirana mektepska pouka u ovom džematu. U radu su navedeni i primjeri iz prakse te predstavljeni parametri koji su nakon deset godina pokazali pozitivne rezultate rada u jednom džematu koji je specifičan po svojoj organizaciji. Specifičnost je u tome da djeca iz tri gradska džemata – Ćurčinica, Topovi i Begluk – idu mješovito u pripadajuće razrede u „Mektepskom centru“ MIZ Livno. U tekstu ćemo ovu specifičnu organizaciju oslovljavati s gradski džemat.