SURA ET-TEKVĪR: SVAKO ĆE SAZNATI ŠTA JE PRIPREMIO - Fatić, Almir (Novi Muallim, 2023)
UDK: 28-23 Autor u radu donosi tefsir sure Et-Tekvir, 81. kur'anskog poglavlja koje se sastoji od 29. ajeta. Njezino ime derivira se iz njezinog prvog ajeta: iz riječi kuvviret koja znači ono što je smotano ili presavijeno, pa je tekvīr - smotavanje ili presavijanje. Stil i tematika sure ukazuju da spada u najranije sure objavljene u Meki. Ova sura ima dvije glavne teme: Kijametski / Sudnji dan i Objava i vjerovjesništvo. Obje ove teme ubrajaju se u temeljna pitanja vjerovanja.