PRENATALNA FAZA ČOVJEKOVOG ŽIVOTA U SUNNETU - Maljoki, Fadilj (Novi Muallim, 2023)
UDK: 28-42-28 Ovaj rad govori o prenatalnoj fazi čovjekog života u svjetlu poslaničke zaostavštine. Sastoji se od dva dijela. Prvi dio govori o poslaničkim smjernicama vezanim za ovu fazu. Te smjernice klasificirane su na opće i specifične. Drugi dio analizira razmatranu temu s naučnog aspekta. Naime, nekoliko je hadisa koji opisuju fiziološke procese koji se dešavaju u prenatalnoj fazi. Ti hadisi se danas tumače i u svjetlu naučnih činjenica, a njima se argumentira i tvrdnja o nadnaravnosti sunneta.