LJUBAV HAFIZA ABDULAHA BUDIMLIJE PREMA HARFU - Seljubac, Sead (Novi Muallim, 2023)
UDK: 28:929 Budimlija A. Autor u ovom radu posebnu pažnju posvećuje vezi hafiza Abdulaha Budimlije s harfom. U uvodnom dijelu se osvrće na nastanak te čvrste veze, putem početnog kućnog odgoja i kasnije obrazovanja. Potom, u dva poddijela rada ukazuje na nekoliko vidova konkretizacije Hafizove ljubavi prema harfu. Posebno je obrađen Hafizov boravak u zatvoru i učestvovanje u prepisivanju Mushafa u teškim zatvorskim uslovima, kao i njegovo vlastito prepisivanje Mushafa prije i poslije agresije na Bosnu i Hercegovinu, dok je službovao u Bijeljini i bio muhadžir u Tuzli. Predstavljen je pronađeni primjerak dijela prepisanog Mushafa u zeničkom zatvoru. U drugom dijelu rada autor je ukazao na Hafizovo nastojanje da kroz kaligrafski izraz pošalje dodatnu poruku muslimanima, na umjetnički način, o potrebi poštivanja pisma Kur'an-i kerima.