OBAVEZNI SMO PLANIRATI BUDUĆNOST U GRANICAMA NAŠE MOĆI: Intervju s dr. Amirom Karićem - Karić, Amir; Tahirović, Senada (Novi Muallim, 2022)
UDK 28-75(047.53) U ovom intervjuu o razlozima, povodima i ciljevima kreiranja desetogodišnjeg Plana i strategije razvoja obrazovnih i naučnih ustanova Islamske zajednice u BiH, o obrazovanju kadrova za potrebe Islamske zajednice, o budućnosti medresa, o misiji Islamske zajednice na polju obrazovanja i drugim pitanjima razgovarali smo sa dr. Amirom Karićem, direktorom Uprave za obrazovanje i nauku Rijaseta islamske zajednice u BiH.