Ured za društvenu brigu Rijaseta IZ i projekti materijalne pomoći i podrške - Malanović, Ibrahim (Novi Muallim, 2023)
UDK: 28-7(497.6) Ured za društvenu brigu pri Upravi za ekonomske i finansijske poslove Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini novija je organizaciona jedinica u okviru Islamske zajednice. Autor u radu govori o djelovanju ovog Ureda od osnivanja 2014. do 2022. godine, a potom predstavlja značajnije projekte Ureda, njegove područne aktivnosti i saradnike s kojima Ured realizira humanitarne akcije. Svoje mnogobrojne projekte Ured realizira kroz deset fondova koje autor u radu ukratko predstavlja. Na kraju rada autor ukazuje na izazove koji stoje pred Uredom za društvenu brigu u narednom periodu.