Rašid Ganuši – savremeni islamski mislilac i aktivista - Čolaković, Edin (Novi Muallim, 2023)
UDK: 28-3:929 Ganuši R. 929 Ganuši R. Autor u ovom radu predstavlja biografiju Rašida Ganušija, prateći razvoj njegove misli i političke stranke En-Nehde čiji je suosnivač. Nakon osnovnih biografskih podataka, glavni dio rada je podijeljen na: formativni period do osnivanja En-Nehde, te Ganušijev politički angažman prije i poslije tuniske revolucije kroz En-Nehdu. U radu su naglašene osnovne ideje koje su vodile Ganušija u razumijevanju i rješavanju tuniskih društvenih problema kao i političke ideje za koje se zalagala En-Nehda.