Značajan iskorak ka istraživanju i proučavanju historije Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini - Ljevaković-Subašić, Sumeja (Novi Muallim, 2025)
(Bibliografi ja radova o Islamskoj zajednici u Bosni i Hercegovini: period između dva svjetska rata I i II, Institut za islamsku tradiciju Bošnjaka, Sarajevo, 2024, 428 i 430 str.)