Akademik Mehmed Begović: Fragmenti iz biobibliografije - Tucaković, Ekrem (Novi Muallim, 2025)
UDK: 929 Begović M. 012 Begović M. U ovom radu predstavljeni su fragmenti iz biobibliografije akademika Mehmeda Begovića, istaknutog profesora šerijatskog prava na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu i člana više akademija nauka i umjetnosti. Riječ je o naučniku iznimne erudicije čiji je plodan akademski život i rad utirao put akademskom bavljenju šerijatsko-pravnim i pravno-historijskim temama i pitanjima u ovom dijelu svijeta. Istaknuti su samo pojedini segmenti koji pomažu u stjecanju uvida u život i djelo akademika Begovića te je ukazano na neke od autora koji su o njemu objavljivali istraživačke ili prigodne članke. Intencija je da se, povodom sto dvadeset godina od njegovog rođenja, podsjeti akademska i šira javnost na jednu izuzetnu ličnost i njeno bogato i vrijedno naučnoistraživačko djelo.