Kako je rastao Muzej islamske kulture i umjetnosti - Dervišević, Haris (Novi Muallim, 2025)
Ekrem Tucaković, Muzej Islamske zajednice: od ideje do realizacije, Sarajevo, El-Kalem, 2024, 210 str., 24 cm, ISBN 978-9926-24-041-7)