Et-Tahrīm – odgajanje muslimanske porodice - Fatić, Almir (Novi Muallim, 2025)
UDK 28-254-45:316.356.2 Autor u radu donosi tefsir sure Et-Tahrīm (Zabrana), 66. kurʼanske sure, koja ima dvanaest ajeta. Ime je dobila po riječima lime tuharrimu (لِمَ تُحَرِّمُ), koje se navode u njezinom prvom ajetu. Riječ je o jednom događaju u kojem je Muhammed, a.s., sebi zabranio nešto što je Svevišnji Allah dozvolio. Objavljena je u Medini. Još se naziva i sura En-Nebijj (Vjerovjesnik). Glavna tema ove sure jeste davanje smjernica za odgajanje muslimanske porodice.