El-Munāfikūn: Sura o munaficima - Fatić, Almir (Novi Muallim, 2025)
UDK 28-232-254 Autor u radu donosi tumačenje (tefsīr) sure El-Munāfikūn (Munafici / Licemjeri / Dvoličnjaci), 63. kur'anske sure, koja ima jedanaest ajeta. Ime je dobila po riječi el-munāfikūn koja se spominje na početku sure. Sam naziv sure sugerira i njezinu centralnu temu: opis munafika, tj. licemjera ili dvoličnjaka, i upozorenje na njih i(li) njihovo djelovanje.