NAŠA NAIVNOST - Sedić, Ishak (Novi Muallim, 2022)
UDK 28-475.5(042) Vjersko-prosvjetni rad i obrazovni proces u džamijama na području Bosne i Hercegovine odvijao se kroz nekoliko različitih oblika. Hutba (govor) koji se održava petkom obavezni je dio džuma-namaza i vaz (opće predavanje) bili su najčešći oblici prosvjećivanja. U Bosni i Hercegovini decenijama se njegovala, čuvala i prakticirala forma hutbe i vaza kao najrasprostranjenija i legitimna forma vjersko-prosvjetnog rada. U ovom broju donosimo hutbu: Ishak ef. Sedića i vaz Mensur ef. Pašalića.