ISLAMSKA ZAJEDNICA IMA USTAVNU OBAVEZU DA ČUVA ISLAMSKU TRADICIJU BOŠNJAKA: Intervju s reisu-l-ulemom Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini dr. Husein-ef. Kavazovićem - Kavazović, Husein; Tahirović, Senada (Novi Muallim, 2022)
UDK 28-536.77(047.53) U ovom intervjuu, na pitanja o ramazanu, misiji Islamske zajednice, o sjećanju na genocid počinjen u Srebrenici, socijalnoj nepravdi, tradiciji Bošnjaka, reformi struktura Islamske zajednice i drugim pitanjima odgovara Husein ef. Kavazović, reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini.