DOGAĐANJE NARODA U EGIPTU I ODJECI U ARAPSKOM SVIJETU - Jegrlić, I. (Novi Muallim, 2022)
UDK 323.27(620) Sažetak: U ovom radu autor analizira odjeke koje je u arapskom svijetu imalo “događanja naroda” u Egiptu. U radu se ističe da je Egipat paradigmatska zemlja za cijeli arapski svijet i sve što se dogodi u Egiptu, uglavnom se prelijeva u ostatak arapskog svijeta. Unutarnji politički, ekonomski i kulturni odnosi u arapskim društvima pokazatelj su realne mogućnosti “događanja naroda”, koja prijete obaranjem dugovječnih autoritarnih režima, i u ostatku arapskog svijeta. Analizirajući prilike u kojima se danas nalaze muslimani u arapskom svijetu, i događanja na političkoj sceni autor zaključuje da, su moćne oligarhije i vladari u arapskom svijetu spremni beskompromisno čuvati privilegije i monopol na vlast, makar se cijena te duboke moralne bolesti arapskog svijeta, mjerila poništavanjem demokratske političke volja egipatskih građana; stotinama smrtnih kazni članovima i simpatizerima Muslimanske braće u Egiptu i životima stotinama hiljada Sirijaca.