PORODIČNA SAVJETOVALIŠTA - ISLAMSKA ZAJEDNICA MOŽE PONUDITI NEŠTO NOVO - Ibrahimović, Azra (Novi Muallim, 2022)
U Bosni i Hercegovini postoji evidentan broj institucija i ustanova; državnih, privatnih i nevladinih, koje se bave pružanjem pomoći u rješavanju bračnih/porodičnih problema, a ipak se pokazuje i potreba je da se u sveobuhvatniju brigu za porodicu, aktivnije uključe i vjerske zajednice. U ovom radu autorica predstavlja koncept kojim odgovara na pitanje, na koji način se IZ u BiH može aktivnije uključiti u proces poboljšanja mentalnog zdravlja i rješavanja bračnih i porodičnih problema muslimana i muslimanki u BiH, i koji zagovara osnivanje Centara za islamsko savjetovanje pri Islamskoj zajednici BiH.