PRAVDA I PRAVEDNOST U KUR'ANU - Mašić, Elmir (Novi Muallim, 2022)
Kur’an za pojam pravde upotrebljava dva termina, i to adl i kist. U kontekstu pravde i pravednosti termin adl spominje se u Kur’anu devetnaest puta, a kist dvadeset i tri, što je ukupno četrdeset i dva puta. U ovom radu autor predstavlja kur’anske izraze koji se odnose na pojam pravde, te donosi definiciju pravde sa stanovišta učenja islama. S obzirom na važnost kur'anskog koncepta pravde, autor pokušava predstaviti najvažnije segmente ljudskog života u kojem je Kur'an zahtijeva pravedno postupanje.