NAREĐIVANJE DOBRA I ODVRAĆANJE OD NEVALJALOG U ISLAMU - Eydi, Ehsan (Novi Muallim, 2022)
Većina komentatora saglasna je da i pored mnogih planova Kur'ana, tri su temeljna koja, dakako, ne iscrpljuju njegovo sadržaj, ali daju bitne odrednice univerzalnosti poruke. To su metafizički, antropološki i etički plan. Etičko područje Kur'ana, o kojemu su redovito govorili klasični muslimanski autori, prema mišljenju autora, danas je nepravedno zapostavljeno. U ovom radu autor predstavlja kur'ansku suru Merjem, s posebnim naglaskom na odgojne smjernice sadržane u pripovijestima iz života odabranih.