U BORBI ZA VLAST I DOMINACIJU U MUSLIMANSKOM SVIJETU ZLOUPOTRIJEBLJENA JE VJERA: Intervju s ambasadorom Nusretom Čančarom - Čančar, Nusret; Jusić, Muhamed (Novi Muallim, 2022)
U ovom intervjuu, na pitanja o izgledima za rješenje sirijske krize, o odgovornosti međunarodne zajednice i regionalnih sila za događanja u Siriji, o realnoj opasnosti da se sunitsko-šiitski konikt nastavi produbljivati i da se on prelije i na neke druge muslimanske zajednice, odgovara Nusret Čančar, diplomata s dugogodišnjim iskustvom. Kao vrsni poznavatelj prilika u arapskim zemljama, u ovom intervju analizira promjene koje su posljednjih godina zahvatile područja Bliskog Istoka i Sjeverne Afrike, stanje arapskih nacija danas, te događaje i posljedice “arapskog proljeća”.