HUTBA O VODI - Šarić, Muhamed (Novi Muallim, 2022)
Novi Muallim objavljuje hutbe aktivnih imama i hatiba. Uz hutbe rubrika sadrži i svojevrsne recenzije, tako da zajednički čine cjelinu. Recenzije pišu "slušatelji hutbe", a recenzije nemaju u potpunosti valorizirajući karakter, već im je cilj unapređivanje hutbe kao javnog istupa naših imama i kritički osvrt na te istupe. U ovom broju na našim stranicama su dvije hutbe: hatiba Edina Spahića i hatiba Muhameda Šarića Za ovaj broj recenzije su pisali: Meho Šljivo i hafiz Mevludin Dizdarević