ISLAM U OTKRIĆU KRŠĆANSKE EVROPE - Mujić, Šejla; Kevrić, Mahir (Novi Muallim, 2013)
Prikaz knjige: Adnan Silajdžić, Islam u otkriću kršćanske Evrope; povijest međureligijskog dijaloga, Fakultet islamskih nauka, Sarajevo, 2003.