MLADI I MJESEC RAMAZAN: O SAVREMENIM OBLICIMA TRAGANJA MLADIH ZA DRAGIM BOGOM - Beglerović, Samir (Novi Muallim, 2017)
Specifičnost vremena u kojemu živimo donosi brojne forme odnosa mladih prema fenomenu vjere. Savremeni oblici traganja mladih za Bogom obilježeni su cjelokupnom egzistencijom generacija mladih, koja se bitno razlikuje od ranijih generacija. U ovom radu autor donosi i uvid u neke savremene forme odnosa mladih prema fenomenu vjere. Savremeni, veoma često antitradicijski oblici obilježavanja i provođenja mjeseca ramazana, konstantne promjene u formama odnosa mladih prema mjesecu ramazanu, zbunjuju starije generacije. Potraga za odgovorom na koji način usmjeravati mlade vjernike ka autentičnom traganju, trebala bi započeti s punim razumijevanjem specifične situacije mladih i poštivanjem legitimiteta njihovoga traganja za dragim Bogom.