KONCEPT NAUKE IDŽAZU-L-KUR'ANA (NADNARAVNOST KUR'ANA) - Bukvić, Ahmed (Novi Muallim, 2017)
U ovom radu autor predstavlja kratku bilješku koncepta proučavanja idžazu- l-Kur’ana. U tekstu se ističe važnost proučavanja i razumijevanja idžazu- -Kur’ana u kontekstu izučavanja islamskih nauka uopće. Tekst donosi pregled najvažnijih informacija vezanih za ovo područje, te ističe neka pravila koja su obavezna za bavljenje naukom idžazu-l-Kur’ana.