BOŠNJAČKI IDENTITET U USMENOKNJIŽEVNOM NASLIJEĐU - Šemsović, Sead (Novi Muallim, 2017)
UDK 821.163.4(497.6).09(=163.4*3)::398] Rad se bavi identitarnim slikama u prohodu kroz usmenu književnost Bošnjaka, s posebnim fokusom na stalna mjesta koja donekle određuju i sam usmenoknjiževni žanr. Tako će se prema rodoljublju sasvim različito odnositi lirske, epske i lirskonarativne vrste, s jedne te pripovijetke, predaje i legende s druge strane. Brojne podvrste unutar ovih grupa sasvim će biti isprofilirane u svom odnosu prema identitarnosti i rodoljublju.