VOJNO MUFTIJSTVO U MISIJI PRUŽANJA VJERSKE PODRŠKE KADETIMA - Okić, Muhamed (Novi Muallim, 2017)
UDK 355.085.5:28-5 Predmet ovog istraživanja je ispitati programske aktivnosti Vojnog muftijstva u pružanju podrške kadetima na obuci, koliko su i da li su kadeti – mladi vojnici muslimani zadovoljni duhovnom podrškom koje pruža Vojno muftijstvo u sistemu rada Oružanih snaga BiH. Od onih koji su recipijenti vjerske podrške željeli smo također saznati kako i na koji način ta podrška može biti bolja i kako se programske aktivnosti Vojnog muftijstva, predviđene u radu sa kadetima, mogu poboljšati i učiniti kvalitetnijim. Povratnom informacijom, kao bitnim segmentom u radu, želimo ustanoviti kvalitet dosadašnje vjerske podrške. Cilj istraživanja je da ustanovimo koliko ova vrsta podrške pozitivno utječe na kadete u njihovom realiziranju vojnih aktivnosti tokom obuke.