ESTETSKA STRANA IQBALOVA DJELA - Schimmel, Annemarie; Karić, Enes (Novi Muallim, 2022)
Ovih mjeseci u svijetu uveliko započinju pripreme za obilježavanje sedamdeset pete godišnjice od smrti slavnoga mislioca, filozofa i pjesnika Muhammeda Iqbala (umro 1938). Naime, 21. aprila 2013. navršava se 75 godina od njegove smrti. Ovom prilikom objavljujemo kraće poglavlje iz knjige „Gabriel’s Wing“ / „Džibrilovo krilo“/, izd. Iqbal Academy, Lahore, 2003. Prijevod s engleskog: Enes Karić