SJEĆANJE NA RAHMETLI HASANA EF. HILIĆA (1949-2010.) - Nesimović, Hamdija (Novi Muallim, 2022)
Hasan ef. Hilić bio je istaknuti imam, hatib, muallim i publicista, koji je 2010. godine preselio na ahiret. Hasan ef. svoj život posvetio je hizmećenju islamu i Islamskoj zajednici, bio je poznat kao imam koji je svom pozivu pristupao marljivo i odgovorno; te bez obzira na posebne društveno-političke prilike upućivao je, razjašnjavao, pisao i kazivao o onome što su nalagali mjesto i vrijeme. U dva mandata bio je glavni imam MIZ-e Velika Kladuša. Bio je potpredsjednik Udruženja ilmijje Bosne i Hercegovine, a povodom obilježavanja 10 godina rada Udruženja ilmijje u okviru IZ-e u BiH, 12. novembra 2008. godine, Glavni odbor mu je dodijelio plaketu i novčanu nagradu za poseban doprinos u promovisanju institucije imama kroz objavljivanje stručnih tekstova.