FILOZOFIJSKI DIJALOG RELIGIJA UMJESTO SUKOBA CIVILIZACIJA U PROCESU GLOBALIZACIJE: (POKUŠAJ SINTEZE SA ISLAMSKOG MOTRIŠTA) - Karić, Enes (Novi Muallim, 2022)
Predavanje pod naslovom PHILOSOPHICAL DIALOGUE OF THE RELIGIONS, INSTEAD OF CLASH OF CIVILIZATIONS, IN THE PROCESS OF GLOBALIZATION: AN ATTEMPT AT A SYNTHESIS FROM AN ISLAMIC PERSPECTIVE prof. DR. Enes Karić održao je  20. oktobra 2000. na expo susretima u Hannoveru, Njemačka. Naš časopis ovo predavanje donosi u cjelosti na bosanskom jeziku.