NASILJE I SJEĆANJE - Karčić, Hikmet (Novi Muallim, 2016)
UDK 355.012:341.485 341.322:726(497.6) Moderna historija muslimana na Balkanu, a time i Bošnjaka, obilježena je nasiljem: demografskim promjenama, zločinima i genocidom. Jedna od ključnih odlika ovog nasilja jeste brisanje sjećanja na svaki njihov trag. Cilj ovog rada je da aktuelizira pitanje o sjećanju odnosno memorijalizacije zločina. Drugi dio ovog rada fokusirat će se na oblike brisanja ili iskrivljavanje historije na primjeru Bosne i Hercegovine.