PEČEVIJINO STOLJEĆE - Hajdarević, Hadžem (Novi Muallim, 2001)
Prikaz knjige: Ibrahim Alajbegović Pečevija: Historija, I. tom (1520.-1576.) i II. tom (1576.-1640.), "El-Kalem", Sarajevo 2001., Biblioteka "Kulturna baština". Prijevod, uvod i bilješke: prof. dr. Fehim Nametak