STRATEGIJA KOLONIJALISTIČKOG HAOSA - Hajdarević, Hadžem (Novi Muallim, 2001)
Prikaz knjige: Mahathir Mohamad: New Deal za Aziju, IK "Ljiljan", Sarajevo, 2000., Biblioteka "Demokratica". Sa engleskoga prevela: Senada Kreso