KRIZA MORALA I EKSPANZIJA NEMORALA - Kobilica, Sumedin (Novi Muallim, 2022)
Novi Muallim objavljuje hutbe aktivnih imama i hatiba. Uz hutbe rubrika sadrži i svojevrsne recenzije, tako da zajednički čine cjelinu. Recenzije pišu "slušatelji hutbe", a recenzije nemaju u potpunosti valorizirajući karakter, već im je cilj unapređivanje hutbe kao javnog istupa naših imama i kritički osvrt na te istupe. U ovom broju na našim stranicama su dvije hutbe: hatiba Ismet ef. Bašića i hatiba Sumedin ef. Kobilice Za ovaj broj recenzije su pisali: Suljo ef. Cikotic i Salem ef. Dedović.