KNJIGA O LIJEČNIČKOJ MISIJI U BOSNI - Hajdarević, Hadžem (Novi Muallim, 2001)
Prikaz knjige: Syed Aeshad Husain: Nada za djecu - Lekcije iz Bosne, Behrambegova medresa, Tuzla, 2001. Prijevod sa engleskoga: Razim Čolić, Amra Delić, Elma Dizdar, Mevludin Hasanović