SEKULARIZAM PROTIV ISLAMA - Roy, Oliver; Mušinović, Elmina (Novi Muallim, 2011)
Predgovor i uvod knjige Olivier Roy, Secularism Confronts Islam, New York, Columbia University Press, 2007, vii-12. Knjiga bi se uskoro trebala pojaviti na bosanskom jeziku u prijevodu Elmine Mušinović i izdanju Centra za napredne studije.