AKTUALIZACIJA MENADŽMENTA KVALITETA U KONTEKSTU ISLAMSKE EDUKACIJE - Salihović, Nihad (Novi Muallim, 2022)
U ovom radu, autor posvećuje pažnju aktualizaciji menadžmenta kvaliteta u islamskoj edukaciji. Strateško promišljanje u razrednom menadžmentu zasigurno unapređuje kvalitet odgojno obrazovnog rada. U segmentu islamske pedagogije, značajno mjesto zauzima teorija sistema i njena primjena na menadžment kvaliteta u islamskoj edukaciji. Strategija u edukaciji, uključujući teoriju sistema, doprinjet će, ako Bog da, uspostavljanju sistema menadžmenta kvaliteta u obrazovanju, zasnovanog na konceptu ‘’ cjelovitog upravljanja kvalitetom’’ (Total Quality Management -TQM).