USPOSTAVLJANJE DISCIPLINE U RAZREDU I PREVENCIJA NEDISCIPLINE - Mustafić, Smajo (Novi Muallim, 2022)
Nedisciplina ili nepoželjno ponašanje je nešto što je uvijek pratilo proces podučavanja ali vješti učitelji, a i sami motivisani, uspješno ovaka ponašanja dovode na zadovoljavajuću mjeru. Pojam upravljanja razredom odnosi se na ponašanje učitelja te elemente organizacije za stvaranje pozitivnog ozračja za učenje. Ovaj rad tretira pitanje discipline i njenog uspostavljanja u razredu, razvijanja kod učenika ali i usvajanja kako bi mogli postizati rezultate predviđene odgojnim i obrazovnim planom i programom.