ULOGA ŽENE U VJERSKIM ZAJEDNICAMA U NJEMAČKOJ - Šuško, Dževada (Novi Muallim, 2022)
Tekst daje kratku komparaciju i uvid u participaciju žene vjernice u dvije najjače vjerske ustanove u Njemačkoj. Katolička i Protestantska crkva pokazuju da se aktivno učešće žene u rad vjerske zajednice podrazumijeva. Dok Katolička crkva upošljava 20.000 žena odnosno časnih sestara, Protestantska crkva u zakonodavnim, izvršnim, administrativnim i savjetodavnim tijelima daje ženi i muškarcima jednaka prava i jednako učešće. Namjera ovog uvida u sudjelovanje vjernica u aktivnostima svojih zajednica je da potakne IZ u Bosni i Hercegovini da omogući doprinos i uposlenje žene muslimanke unutar ključnih organa.