RELIGIJSKI SIMBOLI U BOSNI I HERCEGOVINI: ORUĐE PRISILE ILI PUTOKAZI SLOBODE - Kristić, Alen (Novi Muallim, 2022)
Autor, cijeneći važnost religijskih i simbola uopće za svakog čovjeka, u ovom radu pozabavio se religijskim simbolima, njihovom funkcijom, naravi i značenju; korijenima religijskih simbola i posljedicama zloupotrebe religijskih simbola, te diktaturom religijskih simbola u našem tranzcijskom društvu.