"SLUŠAMO I PROPITUJEMO": Intervju sa prof. dr. Tariqom Ramadanom - Ramadan, Tariq; Kadić, Samedin; Sarajkić, Mirza (Novi Muallim, 2022)
U ovom intervjuu Tariq Ramadan, profesor savremenih islamskih studija na Univerzitetu Oxford, govori o temeljnim porukama, značenjima i konceptu njegove knjige Radikalna reforma. Profesor Ramadan govori i o konceptu evropskog islama, te o univerzalnosti islama kao univerzalnosti principa i višestrukosti kultura kojima muslimani danas pripadaju. Profesor Ramadan tumači i „dešavanje naroda“ u „arapskom proljeću“ i mišljenja je kako većina ljudi nema pravu i potpunu sliku o dešavanjima u arapskom svijetu. Takođe u ovom intervjuu profesor Ramadan govori i o konceptu ummeta kao duhovne zajednice muslimana i važnosti dosljednog čuvanja principa pravde.