VJERSKI SIMBOLI U JAVNOJ SFERI: UPOREDNO-PRAVNA PERSPEKTIVA - Begović, Nedim (Novi Muallim, 2022)
Osnovni cilj ovog rada je da ponudi odgovor na pitanje na koji način je isticanje vjerskih simbola u javnoj sferi tretirano u međunarodnim standardima ljudskih prava te zakonodavstvima i pravnoj praksi Sjedinjenih Američkih Država i evropskih zemalja, uključujući i Bosnu i Hercegovinu. Autor je došao do saznanja da se pristupi tradicionalno imigrantskih zemalja (kao što su Sjedinjene Države i Kanada) i nacionalnih evropskih država ovom pitanju značajno razlikuju. U Bosni i Hercegovini je isticanje vjerskih simbola u javnom domenu zajamčeno zakonskom garancijom slobode iskazivanja vjere u javnosti i pravom crkava i vjerskih zajednica na isticanje vlastitih simbola i znamenja.