MEĐUSOBNO POMAGANJE - PRIPREMA ZA REALIZACIJU NASTAVNOG ČASA - Husić, Safija (Novi Muallim, 2022)
Autorica u ovom radu predstavlja pisanu pripremu za čas vjeronauke, iz nastavne oblasti “Iz života Božijeg miljenika”, za šesti razred osnovnih škola. Poticanje učenika na razmišljanje o zajednici muslimana koja svoj stil života temelji na principima Kur’ana i Sunneta, kojoj i sami pripadaju, te o važnosti međusobne ljubavi, sloge, poštovanja i pomaganja unutar te zajednice neki su od ciljeva ove nastavne jedinice.