UPOTREBA MULTIMEDIJALNIH SREDSTAVA U IZVOĐENJU MEKTEPSKE NASTAVE - Pašanović, Fikret (Novi Muallim, 2022)
Multimedijalni sadržaji su nezaobilazan način prenošenja informacija u današnjem vremenu. Mladi su posebno uronjeni u taj svijet i u njemu se lagodno osjećaju. To treba iskoristiti, unoseći ove sadržaje i u mektepsku nastavu, uz prethodno ispunjavanje tehničkih uvjeta i kompetentan odabir sadržaja, te normativno uređenje ove oblasti.