H A T I B: Kao ključni PR menadžer klasičnih islamskih nauka - Mustafić, Izet I. (Novi Muallim, 2022)
Ovaj rad prilog je sve češćem „promišljanju“ moguće reforme institucije hatabeta u BiH. Današnje društvo je u ogromnoj mjeri pod uticajem reklame, marketinga, propagande i raznih drugih oblika PR-a. Svakodnevno se čovjeku sugerira da je nešto dobro, lijepo, korisno. Može se kazati da su sve ljudske potrebe, kako individualne tako i kolektivne, barem jednim dijelom, upakovane u neki od oblika javnog komuniciranja. Kako iskoristiti mimber, kao najjači medij IZ-a? Kakvog hatiba bismo trebali imati? Autor kritički preispituje poziciju i ulogu hatiba danas mobilizirajući argumente iz prošlosti muslimanske zajednice, a cilj takve argumentacije ima za cilj poboljšanje onoga što je hatabet u BiH danas.