PRILOG IZUČAVANJU TESAVVUFSKE MISLI I TARIKATSKE PRAKSE U XX STOLJEĆU - Beglerović, Samir (Novi Muallim, 2022)
Tekst pod naslovom „Prilog izučavanju tesavvufske misli i tarikatske prakse u XX st.oljeću" tretira pisane tragove mutesavvifa XX st., i poentiranje tek nekih njihovih aktivnosti. Na osnovu toga u mogućnosti smo izvesti zaključak da je, za razliku od konstantnog isticanja dekadentnosti kao osnovne karakterizacije tesavvufa i tarikata u Bosni i Hercegovini u XX st., ustvari djelatnost tarikatskih prvaka toga vremena jako angažirana, osmišljavana i veoma mudro vođena.